Planificare strategică,
tactică și operațională,
cu soluțiile AMCS

De cele mai multe ori planificarea operațiunilor zilnice și rutarea corespunzătoare presupun alocarea câtorva ore din programul dispecerilor și planificatorilor. Operatorii din distribuție aleg adesea să își livreze comenzile printr-o segmentare zonală a clienților. Astfel se crează rute fixe pentru fiecare zonă și se alocă un număr de șoferi pe acestea. Planificând în acest fel există intodeauna riscul de a aloca mai multe mașini pe o zonă unde comenzile sunt mai puține sau de a pierde din eficiență în livrările din zonele „graniță” dintre teritoriile predefinite. În acest fel planul pierde din flexibilitate și nu se adaptează la volumul zilnic de comenzi. Toate acestea se traduc în costuri ridicate, rigiditate în planificare, răspuns îngreunat la factori externi și deservire în afara termenelor agreate cu clienții.
Operațiunile de transport și distribuție presupun o bună gestionare atât la nivel strategic, tactic cât și la nivel operațional. Fie că e vorba de redefinirea unei rețele de transport prin repoziționarea platformelor logistice și a depozitelor sau fie că ne referim la redimensionarea flotei pentru a face față volumelor viitoare sau la gestionarea volumelor zilnice ce trebuiesc livrate, planificarea operațională are un rol extrem de important și trebuie executată cât mai eficient.

AMCS Route Planner

AMCS Route Planner este un sistem avansat de planificare ce poate fi folosit în crearea de scenarii și simulări pentru planuri de livrare zilnică sau periodică. Prin folosirea AMCS Route Planner puteți obține reduceri substanțiale de cost prin îmbunătățirea nivelelor de deservire a clienților și prin reducerea numărului de kilometri parcurși.

 • Câte terminale ar trebui să am?

 • Ar trebui să folosesc o flotă externă sau una proprie?

 • Câte vehicule voi folosi anul viitor?

 • Cum ar trebui să îmi desenez zonele și rutele fixe?

 • Cum pot planifica mai repede rutele zilnice?

AMCS Fleet Planner

AMCS Fleet Planner este un sistem capabil să ofere soluții dinamice și în timp real pentru planificarea transportului, a distribuției și pentru dispecerizare și control operațional în timp real. Sistemul este construit pentru a gestiona volume de comenzi ce trebuiesc planificate într-un mediu operațional ce este supus modificărilor constante ce apar pe parcurs. Este ideal pentru eficientizarea operațiunilor unde comenzile sunt recepționate continuu și cu rapiditate și trebuiesc alocate pe vehicule. AMCS Fleet Planner este soluția ideală dacă aveți nevoie de un sistem care să vă sprijine în planificarea automată, dar și manuală. Fiecare decizie luată vine cu un calcul de impact asupra costurilor și indicatorilor de performanță specifici.

 • Cum pot gestiona eficient schimbările ce pot apărea în procesul de livrare?

 • Îmi este respectată planificarea odată începută execuția?

 • Cum pot gestiona eficient evenimentele neprevăzute și cum pot calcula impactul lor?

 • Cum pot planifica automat noile comenzi ce intră în planificare pe parcursul zilei?

 • Îmi sunt respectate termenele de livrare?

AMCS Service Planner

AMCS Service Planner este o configurare specială a soluției de vârf AMCS Fleet Planner, dedicată domeniului planificării echipelor de tehnicieni pentru mentenanță și intervenție.

 • Cum pot aloca și ruta optim echipele de service în funcție de pregătirea și tipul de intervenție?

 • Îmi este respectată planificarea inițială?

 • Pot planifica ținând cont de piesele și echipamentele necesare unei lucrări?

 • Cum pot gestiona eficient evenimentele neprevăzute și cum pot calcula impactul lor?

 • Cum pot planifica automat noile comenzi ce intră în planificare pe parcursul zilei?

 • Îmi sunt respectate termenele de reparație și intervenție?

DORIȚI SĂ AFLAȚI MAI MULTE DETALII?

Solicitați o prezentare sau o ofertă de preț completând formularul de mai jos.

  Nume (obligatoriu)

  Adresă de email (obligatoriu)

  Număr de telefon

  Companie

  Oraș

  Industrie

  Detalii - mărime flotă, nevoi, provocare operațională, etc.

  Sunt de acord ca datele mele sa fie prelucrate de iSYS Professional pentru: